Néptáncosok Országos Bemutató Színpada 2022 - Százhalombatta

Néptáncosok Országos Bemutató Színpada 2022 - Százhalombatta

Hatodszor is „Kiválóan minősült” a Kecskemét Táncegyüttes

Immáron hatodik alkalommal nyerte el a május 29-én, Százhalombattán megrendezésre kerülő Néptáncosok Országos Bemutató Színpada minősítő fesztiválon Kecskemét város méltán hírös táncegyüttese a „Kiváló minősítésű együttes” címet.

A versenyt rendezők célja, hogy lehetővé tegyék a minősülni kívánó együttesek műsorainak összemérhető, azonos szempontrendszer alapján történő szakmai értékelését és egységes minősítési rendszer kialakítását.

A Néptáncosok Országos Bemutató Színpada fesztiváljain minősülni kívánó együtteseknek olyan, 30-45 perces, szerkesztett (non-stop) programot kell bemutatnia, amelyben nem szerepelhet önálló zenekari vagy más betétszám (amennyiben az, dramaturgiailag nem szerves része a produkciónak).

A minősítés feltétele, hogy a műsor legalább két tájegység és több tánctípus tánc, zenei és viselet hagyományaiban való jártassággal mutassa be az együttes sokoldalú tánctudását, előadói képességét, változatos, igényes színpadi megjelenését.

A színpadon látott műsor művészi összhatását 5 tagú szakmai zsűri értékeli az alábbi szempontok alapján:
1./ Műsorszerkesztés, dramaturgia, 2./ Folklorisztikai hitelesség,

3./ Koreográfiai megformálás, 4./ Színpadi megjelenés, 5./ Ének-zenei előadás, 6./ Előadói színvonal.

Az egyes szempontokat figyelembe véve a zsűritagok a látottakat – kategóriánként – 0-5-ig pontozhatják. A maximálisan adható pontszám zsűritagonként 30 pont, összesen 150 pont.

A Kecskemét Táncegyüttes a márciusban bemutatott, Böde István Gábor művészeti vezető-helyettes által rendezett „Alföld – Itt születtem én” című új műsoruk egy rövidített részletét adták elő a neves szakemberekből álló zsűri előtt. A produkcióban résztvevő több mint 50 ifjúsági és felnőtt táncos hatalmas örömmel térhetett haza vasárnap este Százhalombattáról, mert a több hónapnyi kemény, időt és energiát nem kímélő felkészülés meghozta gyümölcsét; Lukács László művészeti vezetésével a Kecskemét Táncegyüttes töretlenül, ismét kiváló minősítést elnyert együttes!

 

Élmény - Közösség - Szeretet - Örökség

 

Néptáncosok Országos Bemutató Színpada 2022 Százhalombattai Minősítő Fesztivál

Martin György Néptáncszövetség

#kte #kecskeméttáncegyüttes #kecskemét #néptánc #minősítő #kiválóminősítés #csoorisandoralap

Partnereink

Mercedes Benz
Emberi Erőforrások Minisztériuma
NKA
Kecskemét
Csoóri Sándor alap
Halmos Béla Program
We tarvel in culture