Nyelvek
Magyar  | Français  | English  | Deutsch
Belépés
Véletlenszerű kép
Bemutato_009

Kodály-díjas lett a Kecskemét Táncegyüttes

2010. október 2-án, a Város Napja alkalmából került átadásra Kecskemét megyei jogú város kitüntető címe, amely a táncegyüttes közel 35 évi értékteremtő, értékmegörző munkájának, illetve az utóbbi évek három, egész estés műsorainak létrehozásával járó munkának az elismerése.

"A teltházas előadás idén is rendkívül színvonalas volt. Felléptek: a Szimfonikus Zenekar, a Katona gimnázium színjátszói, a Református Gimnázium énekkara, a Kecskemét Hírös Tánc és Sportklub, a Ciróka Bábszínház művészei, a Kecskemét Táncegyüttes, a Fesztivál Kórus, valamint Demény Pálné.

A hagyományokhoz híven idén is vendégként vett részt a Város Napján Kecskemét egyik testvérvárosa, ez alkalommal Sepsiszentgyörgy. Az erdélyi várost művészként Dancs Annamária képviselte, aki egy saját szerzeménnyel, „Erdély földje” című dalával hozta el szülővárosa üdvözletét Kecskemétnek.

A gálán rangos városi díjakat adtak át. A Kodály Zoltán Díjat idén a Kecskemét Tánceggyüttes, a Katona József Díjat Horváth Mária animációs filmrendező, grafikusművész, a Kecskeméti Animációs Filmstúdió rendezője, a Kada Elek Díjat Vásárhelyi Dániel építész, a Tóth László Díjat pedig Tőzsér Judit, a Gong Rádió Kft. ügyvezető igazgatója vehette át..."

Forrás: kecskemet.hu