Koreográfiai anyag felzenélése a Nemzeti Kulturális Alap Halmos Béla Programjának támogatásával

Koreográfiai anyag felzenélése a Nemzeti Kulturális Alap Halmos Béla Programjának támogatásával

A zenéket Csík János szerkesztette, válogatta a Kodály Zoltán féle gyűjtések alapján.

Az együttes alapítása óta eltelt 45 évben kb. 3500 fő ismerkedett meg a magyar néptánchagyománnyal és volt hosszabb-rövidebb ideig a művészeti csoport tagja. Az együttes hosszú évek óta tagja az Örökség Gyermek Népművészeti egyesületnek és a Martin György Néptáncszövetségnek egyaránt. A táncegyüttes gerincét alkotó csoport és az ifjúsági utánpótláscsoport a 16-25 éves fiataloknak nyújt lehetőséget a kultúrájának, a táncon keresztül a kreatív művészi kultúra megismerésére és önkifejezésére.

A Nemzeti Kulturális Alap Halmos Béla Programjának támogatásával készült a Kecskemét Táncegyüttes új koreográfiáinak zenei anyaga.

A zenéket Csík János szerkesztette, válogatta a Kodály Zoltán féle gyűjtések alapján. A Kecskemét Táncegyüttes elengedhetetlenül fontosnak tartja a város szülöttének, Kodály Zoltán szellemi örökségének megőrzését és továbbvitelét nemcsak az évfordulói kapcsán. Ennek érdekében idén a Kecskemét Táncegyüttes egy egyrészes műsort hozott létre, amely a klasszikus zene és a népzene találkozására épül, és párhuzamot von e két műfaj között illetve a néptánc és a feldolgozott tematikus táncszínház között, melyek rondó formában köszönnek elénk újra és újra. A műsor koreográfiáinak zenei anyagát a pályázatnak köszönhetően kiváló minőségben tudtuk rögzíteni.

Partnereink

Hírös Agóra
Mercedes Benz
Emberi Erőforrások Minisztériuma
NKA
Kecskemét
Modern Home
Csoóri Sándor alap
Halmos Béla Program