Nyelvek
Magyar  | Français  | English  | Deutsch
Belépés
Véletlenszerű kép
Ezi_103

IRÁNY KANADA!

 A Kecskemét Táncegyüttes 1 hónapos turnéra indul Kanadába.

 
Az idén 40 éves Kecskemét Táncegyüttes 2016. június 26-tól július 25-ig egy a magyar néphagyományokat komplexen bemutató programsorozatban való közreműködésre kapott meghívást Kanadába.
Ennek előzménye, hogy 2014-ben Lukács László és Lukácsné Haránt Eszter, az együttes művészeti vezetői Torontóban jártak.  Az ottani magyar diaszpóra által működtetett Kodály Táncegyüttes számára készítettek koreográfiát. Az így kialakult szakmai együttműködés eredményeképpen 2016-ban, a magyar néphagyományok, és néptánckincs bemutatására és élményt adó átörökítésre hívták meg a Kecskemét Táncegyüttest Kanadába. Nagyon fontos küldetést jelent számunkra, hogy a kinti magyar diaszpóra fiataljaival kortárscsoportban ismertessük meg a hiteles magyar tánchagyományt.
A 300.000 fős kanadai magyarság torontói szervezeteinek javaslatára 2016. július 1-jén Kanada egyik legnagyobb nemzeti ünnepén a „Kanada Napon” Torontóban számítanak a Kecskemét Táncegyüttes műsorára.
A CIOFF (Nemzetközi Folklórfesztiválok Szövetsége) magyarországi képviselete a Kecskemét Táncegyüttest delegálta a 35. Mondial des Cultures de Drummondville NemzetköziNéptáncfesztiválra, amelyet 2016. július 7-17-ig rendeznek meg Drummondville-ben 15 ország jelenlétével.
Magyarország képviseletére a magyar CIOFF Iroda minden évben delegálja a Kecskemét Táncegyüttest nagy nemzetközi fesztiválokra. Így jutottunk már el Ankarába, Moszkvába, Damaszkuszba Isztambulba és számos európai országba, ahol eddig mindig magas színvonalon képviseltük, városunkat és hazánkat ezeken az eseményeken. Most Drummondvilleben leszünk Magyarország kulturális nagykövetei.
A torontói Kodály Táncegyüttes és a Kecskemét Táncegyüttes fiataljainak 2015-ös közös, kecskeméti néptánctáborának sikere nyomán július 17 és 24. között a Kodály Táncegyüttes hívta meg a kecskemétieket az éves néptánctáborukba a Niagara vízesés mellé.
A Kecskemét Táncegyüttes kiemelten fontosnak tartja a kanadai magyarokkal való kapcsolatok ápolását, valamint az együttesbe járó kecskeméti fiatalok látókörének szélesítését, kapcsolatok építését, teljes értékű, a társadalom és Kecskemét számára minél hasznosabb polgárokká válását.