Nyelvek
Magyar  | Français  | English  | Deutsch
Belépés
Véletlenszerű kép
Szeged_055

Két hetes Francia turnén vett részt a táncegyüttes Gannatban

Sikeres volt a sajtója a Kecskemét Táncegyüttes műsorainak, amelyekkel a Vishy közelében lévő, kisváros, Gannat  nagymúltú 41. multikulturális fesztiválján vett részt júliusban.
 
Európa egyik legrangosabb, mintegy 60.000 látogatót vonzó folklórfesztiváljára a szervezők 12 országból (Japán, Vietnam, Amerikai Egyesült Államok, Oroszország, Kenya, Szerbia, Spanyolország, Magyarország, Franciaország, Írország, Argentína, Kolumbia) 400 résztvevőt hívtak meg.
A Kecskeméti Kulturális Központ fenntartásában működő Kecskemét Táncegyüttes 36 tagja a fesztivál ideje alatt 21 alkalommal mutatkozott be.  A fesztivál nagy színpadán kétszer adott majd 45 perces műsort a kecskeméti és kárpát-medencei táncaink legjavából válogatva. Az együttes önálló egész estés műsort adott a fesztivált megelőző két napon a környékbeli településeken, Charmeil-ben és St. Germain des Fossés-ban.
 a szervezők elmondása alapján két csoport magaslott ki a mezőnyből: A magyar csapat, és az argentínok!!! 
A Kecskemét Táncegyüttes magas szakmai színvonalú műsorai, és egyéb programjai minden alkalommal elnyerték a helyi közönség tetszését. Vastaps és hangos ováció jelezte a magyar népművészet hiteles és életerős bemutatását.
A feszített fesztiváli program csak egy kirándulásra adott lehetőséget. A táncegyüttes Clermont-Ferrand  óvárosának történelmi nevezetességeivel, és a közeli 1415 méter magas  Puy de Dôme vulkán páratlan természeti szépségeivel ismerkedhetett meg.
A Kecskemétet és Magyarországot elismerésre méltóan képviselő fiatal táncosok a fárasztó munkaprogramot egy feledhetetlen párizsi kirándulás élményével zárták.
Támogatók: Kecskemét Önkormányzata, Kecskemét Kultúrájáért Alapítvány, és magán személyek


http://kecskemetitv.hu/sa_hirek/i_kultura_32/i_franciaorszagi_turnera_indult_a_kecskemet_tancegyu_101834/t_Franciaországi%20turnéra%20indult%20a%20Kecskemét%20Táncegyüttes%20/index.html
http://kecskemet.hu/?r=701&c=26044&l