Nyelvek
Magyar  | Français  | English  | Deutsch
Belépés
Véletlenszerű kép
Szeged_006

Óriási sikert aratott a Kecskemét Táncegyüttes Oroszországban!

Mint korábban már hírt adtunk róla, Moszkvában, Szuzdalban és Vlagyimirban vendégszerepelt a 8. Moszkvai Nemzetközi Folklórfesztivál, valamint a Vlagyimiri „Arany Gyűrű” Nemzetközi Folklórfesztivál vendégeként szeptember 5. és 14. között a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft. fenntartásában működő Kecskemét Táncegyüttes harminc tagja. A hivatalos fellépések mellett pedig további három alkalommal fél órás műsort adtak a Moszkvai Nemzetközi Könyvvásáron, amelynek díszvendége Magyarország volt.

 
A nemzetközi fesztiválokon Kecskemét reprezentatív táncegyüttese Bulgária, Benin, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Kína, Törökország és az Orosz Föderációt képviselő Kamcsatka csoportjaival együtt adott önálló és közös műsorokat.
Az orosz fővárosban a moszkvaiak közkedvelt pihenőhelyén, az orosz építészet szabadtéri múzeumának is otthont adó Kolomenszkoje Park szabadtéri színpadán szeptember 8-án és 9-én két alkalommal lépett fel a Kecskemét Táncegyüttes. A szeptember 9-i program már része volt az orosz megapolisz születésnapját köszöntő „Szeretlek Moszkva!” Fesztiválnak is.
A csaknem 180 fős Kecskemét Táncegyüttes vegyes életkorú alapító tagokból és fiatalokból álló fesztiváli csapata szeptember 9-14-ig Oroszország két történelmi városában, Szuzdalban és Vlagyimirban megrendezett „Arany Gyűrű” Nemzetközi Folklórfesztiválon öt alkalommal mutatta be a kiskunsági és kárpát-medencei táncokból összeállított műsorát. A táncegyüttes Vlagyimir egyik művelődési otthonában, valamint a környékbeli Novoe faluban egy órás önálló műsort is adott. A Kecskemét Táncegyüttes fellépéseit az orosz közönség minden alkalommal vastapssal és hangos bravózással köszönte meg.
A figyelmes vendéglátók jóvoltából a feszített szakmai program ellenére az együttes megismerkedhetett Moszkva, Szuzdal és Vlagyimir legfontosabb nevezetességeivel is.
A Kecskemét Táncegyüttes kimagasló népművészeti teljesítményét diplomával ismerték el a szervezők.