Nyelvek
Magyar  | Français  | English  | Deutsch
Belépés
Véletlenszerű kép
Ezi_238

Az Óperenciás tengeren is túl

 Kedves Szülők, Táncosok! Kedves Ismerősök!

Már fogynak a jegyek! 
Szeretettel invitálunk mindenkit a Kecskemét Táncegyüttes idei nyári turnéjain (Fehéroroszország, Tajvan, Azori-szigetek) szereplő csoportok élménybeszámolóval fűszerezett bemutató műsorára,melyet október 23-án este 19.órakor tartunk a Hírös Agórában. 
Az est jótékonysági is egyben, mivel a műsor bevételének jelentős részét a nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt volt táncosunk családjának ajánljuk.
Jegyek október 5-től kaphatóak a jegypénztárban, vagy online 1800 Ft egységáron, már lassan a fele jegy elkelt!
Bízom benne, hogy mindenki kíváncsi lesz a táncosokra, és telt házzal ünnepelhetjük október 23-at! 

Az Atlanti óceán közepén járt a Kecskemét Táncegyüttes felnőtt csoportja

Az Atlanti Óceán közepe felé található, portugáliai fennhatóságú Azori- szigetekre utazott tíz napra a Kecskemét Táncegyüttes felnőtt csoportja 28 táncossal és 4 zenésszel. Lukács Lászlótól a táncegyüttes vezetőjétől megtudtuk, hogy a 33. Azori Nemzetközi Néptánc Fesztivál főszervezője invitálta a magyarokat, aki az elmúlt évek során találkozott az együttessel, egyik külföldi fellépésük alkalmával. Annyira megtetszett a szakembernek a magyarok produkciója, hogy már akkor meghívást kaptak erre a mostani turnéra. A csapat nagy lelkesedéssel készült, külön koreográfiákkal, melyekben kárpát medencei magyar nyelvterületről származó páros, valamint férfi illetve női, úgynevezett eszközös táncokat viszttek bemutatni. Az intenzív, lendületes, attraktív magyar táncvirtus mindig nagy sikert arat távoli országokban, kiváltképp ha a lányok fején olykor még boros üveg is van, a fiúk pedig akrobatikus elemekkel járják a legényest. Mindennap felléptek, a fesztiváli színpadi műsora mellett részt veszttek utcai felvonulásokon, parádékon is. A több mint egy héten át tartó eseményeken a magyar együttes mellett még 11 ország bemutatkozott

Tajvanban jártak a Nagybetyárok

Életre szóló élményekkel tért haza Tajvanból a Kecskemét Táncegyüttes Nagybetyárok csoportja.
Meghívást kaptak 21. YILAN Nemzetközi Gyermek Folklór és Népi játékok Fesztiváljára, mely a világ egyik legnagyobb gyermekrendezvénye. A 13-16 évesekből álló táncos csapat két hetet töltött kint, szinte minden nap színpadra léptek a fesztiválnak helyet adó víziparkban. Emellett – a fellépő külföldi csoportok közül egyedüliként – egy luxus szálloda vendégeinek is táncoltak, valamint az orosz fiatalokkal közösen egy színházban is bemutatták a magyar táncokat.
A fiatal táncosok a maximumot adták, minden alkalommal óriási sikerük volt. A hatalmas hőség és magas páratartalom sem szegte kedvüket, kiválóan képviselték a magyar népi kultúrát.

Fehéroroszországban is sikeresen szerepelt a Kecskemét Táncegyüttes

 Hat napos turnéról tért haza a táncegyüttes Ifjúsági csoportja Bobruisk városából, ahol 24 másik ország részvételével hatalmas nemzetközi fesztiválon vett részt. A 14. alkalommal megrendezett eseményen a Kecskemét Táncegyüttes képviselte elsőként Magyarországot a fesztivál történetében.

Hatalmas érdeklődés fogadta a magyar együttest, mindenki csodálta a legények férfias táncait, a lányok üveggel a fejükön történő táncait, valamint a lírai, szoros összefogódzással járt, egyedi páros táncainkat.

Szép díjakkal, elismerésekkel tért haza a 27 fős delegáció.

TÁNCVILÁGNAPI TÁNCHÁZ

 2017. április 29. Táncvilágnapi Táncház

 
Csimota topogtató16.30-17.15    Tanít: Böde-Harkai Csilla
 
Aprók tánca17.15-19.00        Tánctanítás: népi játékok, népszokások, táncok
                                               Kézműves foglalkozás
                                              Közreműködik: Berei Andrea, a Népművészet Ifjú Mestere
 
Csutribál19.00-20.00             Székelyföldi táncok
 
 
Felnőtt táncház 20.00            Tánctanítás: széki, kalotaszegi, mezőségi, szilágysági, székelyföldi
                                                                     táncrendek
 
20.00 Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetség lemezbemutató koncertje            Népzenei karaoke
            Közreműködik: Hetényi Milán énekes
 
 
Táncmesterek: Böde István, Böde-Harkai Csilla, Molnár Máté, Márkli Zsuzsanna
Zenei közreműködők: Hungarian FolkEmbassy
 
Házigazda a Kecskemét Táncegyüttes és a Kecskeméti Kodály Zoltán Iskola Néptánc tanszaka
 
Támogató: NKA
Belépő: 400 Ft
 
Következő Táncház időpontja: 2017. május 26.

Díjeső a Kecskemét Táncegyüttesnél

Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület közreműködésével a Hétszínvirág Oktatási és Kulturális Alapítvány kiskőrösi telephelye rendezte meg 2017.március 31-én a Bács-Kiskun Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozót és Minősítő Versenyt.

A Kecskemét Táncegyüttes 6 produkciójából 3 Megyei Arany Minősítést, 3 pedig Megyei Ezüst Minősítést szerzett. A táncegyüttes „Suprik” csoportja és annak egy szólistája párja, Kárpáti Mátyás és Kerekes Viola Arany Minősítést kaptak, oktatójuk Böde István és Böde Harkai Csilla(a táncegyüttes művészeti asszisztensei). Valamint a „Nagybetyárok” csoport 4 szólista párjából 1 Arany Minősítést, Lukács Anna Eszter és Ráczkövi Viktor és 3 pár pedig, Raffai Szilárd, Szabó Zsófia és Marozsi Eszter, valamint Marozsi Ádám és Jakus Henrietta Ezüst Minősítést kapott, valamint Lukács Anna Eszter és Ráczkövi Viktor a legjobb páros viszony megvalósításáért különdíjban részesültek. Felkészítőik: Lukács László, Lukácsné Haránt Eszter, Márkli Zsuzsanna. Nagyon gratulálunk mindenkinek!!! Büszkék vagyunk rájuk!! 

NEGYVEN KEREK ESZTENDŐ

 MEGHÍVÓ

„Negyven kerek esztendő”
A Kecskemét Táncegyüttes 40 éves jubileumi műsora
Közreműködők: A Táncegyüttes 10 korcsoportja (Kislurkó, Lurkó, Nagylurkó, Csutri, Suprik, Kisbetyárok, Nagybetyárok, Ifi, KTE, Parázs) valamint a Kecskeméti Kodály Zoltán Iskola táncos növendékei (tanszakvezető:Bedőcsné Szabó Rita), illetve egykori táncosok, zenészek
Muzsikál: a Juhász Zenekar
A műsorban közreműködik még a Csík Zenekar, a Hegedűs Együttes, valamint a Hírös Zenekar, mint a táncegyüttes életében jelentősen részt vevő zenekarok
„Hangosfilm szoba”: Filmvetítések a 40 éves Kecskemét Táncegyüttes éltéből, valamint együttestörténeti kiállítás az aulában azon a héten
Művészeti asszisztensek:
Böde István és Böde –Harkai Csilla
 
Művészeti vezetők:
 Lukács László és Lukácsné Haránt Eszter
 
Köszöntőt mond az esti műsorban:
Szemereyné Pataki Klaudia
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármestere
 
A műsort követően Táncház 22.00- 04.00 óráig
Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft.
Időpont: 2016. december 3. 15.00 óra és 19.00 óra
Belépőjegy ára: 1800 Ft a délutáni műsorra, melyen a táncegyüttes gyermek és ifjúsági csoportjai lépnek fel, és 2800 Ft az esti műsorra, melyen a táncegyüttes felnőtt csoportja, az alapító tagok, valamint a régi tagok és a zenekarok szerepelnek

TÁNCKEDVELŐK FIGYELEM!

 

„Szervusz kedves barátom, gyere velünk táncba!”

A Hírös Agórában( volt Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ)lehetőséged nyílik rá, hogy kipróbáld, mennyire mozognak úgy a lábaid, ahogy Te szeretnéd!
Mindezt sok-sok játékkal, zenével, tánccal, fellépéssel,  jó csapatban, reprezentatív táncegyüttesben!
A szeptembertől induló néptánc szakkörökbe olyan, elsősorban 4-6 év közötti fiúk és lányok jelentkezését várjuk, (de jelentkezhetnek idősebbek is), akik szeretnek táncolni, énekelni és nyitottak a néptánc iránt.
 
Célunk:
 A csodálatos, harmonikus táncos mozgásvilág elsajátítása,
a kultúra, művészet, a műveltség iránti érzékenység megalapozása,
 a néptánc alkotó, közösségformáló erejének megtapasztalása.
A kitartóbbak később a Kecskemét Táncegyüttes tagjaiként folytathatják, akik éppen Kanadából jöttek haza júliusban egy 1 hónapos turnéról.
 
 
Akik tanítanak:
Lukács László, Lukácsné Haránt Eszter, Böde-Harkai Csilla, Böde István
miniszteri kitüntetéssel, nívódíjakkal rendelkező néptáncpedagógusok

A bemutatkozások időpontja:
2016. szeptember első, második hetében, illetve folyamatosan

Helyszíne:
Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Kecskemét, Deák Ferenc tér 1. www.hirosagora.hu

Érdeklődni lehet:
Lukács László: 00-36-30-965-6624 vagy 06-76-503-800
email: laszlo.lukacs@hirosagora.hu

A Kecskemét Táncegyüttes újabb arca - Bohémkedtek a táncosok

 Csütörtök délután kezdődött Európa legnagyobb szabadtéri jazz fesztiválja, amelynek megnyitóját természetesen mi sem hagyhattuk ki. Amikor ezeket a sorokat írjuk, épp egy korsó világos sör mellett élvezzük a Bohém Ragtime Jazz Band nyitó koncertjét, amelyen a Kecskemét Táncegyüttes bebizonyította, milyen jól lehet néptáncot ropni a jazzre.

http://hiros.hu/kultura/elstartolt-a-jazzfovaros-fesztival:-mar-az-elso-nap-jo-a-buli

Kanadai sikerek!!!

Hatalmas sikerrel zárta a Kecskemét Táncegyüttes az 1 hónapos kanadai turnéjából a 12 napos Nemzetközi CIOFF Fesztiválját Drummondvilleben!
A 10 nemzetet felsorakoztató fesztiválon a magyar népzenét, néptáncot Kecskemét Megyei Jogú Város reprezentatív táncegyüttese képviselte. Naponta egy,illetve kettő, olykor három fellépést is állva tapsolással jutalmazta a közönség! A felvonuláson a lányok fejükön üveggel sétálása,táncolása, a karikás ostorok pattogása, a fiúk legényese elkápráztatta a közönséget. A magyar esten természetesen a világ szellemi örökségei közé választott Táncház módszerrel mutatta meg az együttes a magyar tánc szépségeit. 
A fesztivál szervezőinek elismerése mellett mi sem bizonyítja jobban a táncosok kiváló teljesítményét, mint az, hogy a portugál csoport vezetője, aki egyben fesztivál szervező, meghívta a kanadai fesztivál 3 legjobb csapatát(törököket, mexikóiakat és a Kecskemét Táncegyüttest) Portugália legnagyobb fesztiváljára, az Azori Fesztiválra, az Azori-szigetekre 2017-ben. Szép munka volt, gratulálunk mindenkinek!

 

Látogasson el facebook oldalunkra: https://www.facebook.com/KecskemetTancegyuttes/